Garnalenkroketjes met gruyère

10
40 min
Voorgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kaas raspen en citroen uitpersen. In pan boter langzaam laten smelten. Boter laten uitbruisen, maar niet laten kleuren. 50 g Bloem door boter roeren tot samenhangend mengsel. Mengsel (= roux) op laag vuur onder voortdurend roeren ca. 5 minuten laten garen. Vervolgens melk en 1/4 liter water in één keer bij roux gieten en bouillonblokje erboven verkruimelen. Mengsel al roerend met garde aan de kook brengen en binden tot (zeer) dikke saus. Saus onder voortdurend roeren ca. 2 minuten zachtjes laten doorkoken. Pan van vuur nemen en citroensap, garnalen, 1 eierdooier (rest van de eierdooiers wordt niet gebruikt) en kaas door saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Bakplaat invetten. Mengsel tot dikte van 2 cm over plaat verdelen, afdekken met plasticfolie en minimaal 12 uur in koelkast laten staan.
  • 2 Frituurvet verhitten tot 180 à 190 °C. Aparte schalen met rest van bloem, eiwitten loskloppen en paneermeel klaarzetten. Garnalenmengsel tot ca. 10 kroketjes van 3 x 6 cm vormen en achtereenvolgens door bloem, eiwit en paneermeel wentelen. Kroketjes per vier in ca. 2 minuten in heet vet goudbruin frituren en op keukenpapier laten uitlekken. Kroketjes serveren met partjes citroen.

Garnalenkroketjes met gruyère is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Romige gruyère-spruitenpot met gerookte zalm
15 min-
Bekijk recept
Uiensoep met bladerdeegdakje
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Reuben sandwich
15 min Lunchgerecht
Bekijk recept

Garnalenkroketjes
180 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalenkroketjes
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalenkroketjes
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalenkroketjes
30-60 min -
Bekijk recept