Gebakken koolrabi met kardemom en geitenkaas

4
35 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bieslook fijnsnijden, 8 sprieten apart houden. In kom crème fraîche met vork door zachte geitenkaas prakken. Bieslook erdoor roeren en mengsel op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Harde steeltjes van waterkers verwijderen. In schaal waterkers omscheppen met olie, mespunt zout en versgemalen peper.
  • 2 Aardappelzetmeel, poedersuiker, kardemom, 1/2 tl zout en mespunt versgemalen peper met 2-3 el water tot beslag roeren, zo dik als yoghurt. Koolrabi's schillen en in dunne plakjes snijden of schaven. In twee koekenpannen met antiaanbaklaag beetje boter verhitten. Helft van plakjes koolrabi snel door beslag halen of met behulp van kwastje met beslag bestrijken.
  • 3 In twee koekenpannen plakjes koolrabi dakpansgewijs op elkaar leggen, in vorm van kleine, open cirkel ('kransje'). Koolrabi op matig vuur in 10 min. goudbruin bakken en (bijvoorbeeld met behulp van deksel) halverwege voorzichtig omdraaien. Waterkers over warme borden verdelen. Koolrabikoekjes elk voorzichtig op waterkers laten glijden. Overtollig vet wegdeppen met keukenpapier en onder aluminiumfolie warmhouden. Zo nog 2 koekjes bakken.
  • 4 Met behulp van twee in heet water gedoopte dessertlepels 4 ovale bolletjes ('quenelles') van geitenkaasmengsel vormen. In midden van elk koolrabikransje bolletje geitenkaas leggen en garneren met sprieten bieslook.

Gebakken koolrabi met kardemom en geitenkaas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept