Paddestoelensoep met bamboescheuten

4
35 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oesterzwammen met keukenpapier schoonvegen en in reepjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in schuine stukjes snijden. Buitenste blad van sereh verwijderen, stengel fijnhakken. Pepers halveren, (naar wens) zaadjes verwijderen en in stukjes snijden. Limoen schoonboenen en met dunschiller 2 lange repen van de schil (zonder wit) eraf snijden. Limoen uitpersen.
  • 2 In wok olie verhitten. Oesterzwammen, bosui en peperstukjes op halfhoog vuur ca. 2 minuten al omscheppend bakken. Sereh, limoenschil en limoensap toevoegen. Bouillontabletten boven wok verkruimelen en 1 liter water toevoegen en 10 minuten zachtjes laten koken. Bamboescheuten en maïs afgieten en door soep mengen. Nog 2 minuten meewarmen. Limoenschillen uit soep nemen. Koriander fijn knippen. Soep op smaak brengen met sojasaus en bestrooien met koriander.

Paddestoelensoep met bamboescheuten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Roerbakschotel met rosbief
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Noedels met citroenkruid
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Japanse wokschotel met tofu
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indische groenteschotel (sajoer lodeh)
30 min Bijgerecht
Bekijk recept

Paddestoelensoep
30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Paddestoelensoep met mihoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Crema Con Funghi Porcini (paddestoelensoep)
20-30 min -
Bekijk recept
Romige Paddestoelensoep
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept