Kokossoep met tofu

4
1uur-
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Tofu in blokjes van 1 cm snijden en met keukenpapier droogdeppen. Limoen wassen, schil dun raspen. Limoen halveren en uitpersen. Bosui schuin in dunne ringen snijden. In wok 6 eetlepels olie verhitten en hierin helft van blokjes tofu in ca. 3 minuten rondom goudbruin bakken. Blokjes met schuimspaan uit pan nemen en op keukenpapier laten uitlekken. Zo ook andere helft tofublokjes bakken. In wok 1 eetlepel olie verhitten, currypasta ca. 1 minuut bakken. Bouillontablet erboven verkruimelen. Kokosmelk en 6 dl water toevoegen, soep onder regelmatig roeren zachtjes aan de kook brengen. Citroengras halveren en met limoenrasp en -sap in pan doen. Soep nog 15 minuten op laag vuur laten koken. Blaadjes van takjes basilicum plukken en in reepjes snijden. Citroengras uit soep verwijderen. Tofublokjes en bosui over vier kommen verdelen, hete kokossoep erover schenken en garneren met reepjes basilicum.

Kokossoep met tofu is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spinaziecurry
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische wontons
50 min Snack
Bekijk recept
Mie-wokschotel met paksoi
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wrap met gekruid vegagehakt, rijst en bonen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Thaise kokossoep met garnalen en basilicum
25 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bombay kokossoep
30 min-
Bekijk recept
Wortel-kokossoep
Bekijk recept
Mais-kokossoep met munt
20 min-
Bekijk recept