Eendenborstfilet met rode portsaus

4
30 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd het vel van de eendenborstfilet met een scherp mes kruislings in, bestrooi met tijm, peper en zout. Verhit 1/3 van de boter in de koekenpan en bak de eendenfilet op de velkant ca. 5 min. Keer en schroei aan de andere kant ca. 1 min. dicht. Neem de filets uit de pan. Houd 3 el van het bakvet achter, gooi de rest weg.
  • 2 Schenk de port en de azijn bij het achtergebleven bakvet in de pan en breng het aan de kook. Laat de port in ca. 2 min. iets inkoken op middelhoog vuur. Roer regelmatig even om. Verwarm de eendenborstfilets ca. 3 min. aan beide kanten in de saus. Neem uit de pan en leg op een snijplank.
  • 3 Roer de groene peperkorrels door de saus. Neem de pan van het vuur en klop de rest van de boter erdoor in kleine stukjes. Snijd de eendenborstfilets in dunne plakjes. Verdeel de waterkers over de borden en leg de plakjes eendenborstfilet erop. Schenk de saus erover.

Eendenborstfilet met rode portsaus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Hertenbiefstuk met portsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde hertenbiefstuk met portsaus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kalfsschnitzel met portsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hertenbiefstuk met specerijen-portsaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken eendenborstfilet
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tamme eendenborst met frisse rode biet-carpaccio
30 min-
Bekijk recept
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
25 min Voorgerecht
Bekijk recept