Stap-voor-stap kippensoep

4
20 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui. Maak de prei schoon en snijd in stukken. Schrap de wortel en snijd in plakjes. Kneus de peperkorrels in een kommetje met de bolle kant van een (soepopschep)lepel. Leg de kippenbouten in een grote (soep)pan. Verdeel de groenten, ⅓ van de peterselie, ⅓ van de selderij en tijm erover. Voeg de peper, laurier en foelie toe en schenk het water erbij.
  • 2 Breng de bouillon in een open pan aan de kook, schep eventueel het schuim met schuimspaan eraf. Draai het vuur lager en laat de bouillon op de vlamverdeler 2 uur zachtjes trekken. Neem de kippenbouten uit de bouillon en leg op een bord. Maak een theedoek vochtig en leg in een zeef. Zeef de bouillon boven een andere pan.
  • 3 Ontvet de bouillon indien nodig: laat afkoelen en laat het koud worden in de koelkast. Schep het gestolde vet uit de bouillon.
  • 4 Verwijder het vel van de kippenbouten. Maak het vlees los van de bouten en snijd in stukjes of trek draadjes met 2 vorken. Verwarm de bouillon opnieuw. Dep eventueel teveel aan vet weg met keukenpapier.
  • 5 Roer het kippenvlees door de bouillon en verbrokkel de vermicelli boven de pan. Breng aan de kook en kook de vermicelli in ca. 10 min. zachtjes gaar. Snijd de rest van de peterselie en selderij fijn en roer door de soep. Breng op smaak met peper, zout en de citroensap.

Stap-voor-stap kippensoep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zoetzure kip uit de braadzak
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise tomaten-kippensoep
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle kippensoep
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Chinese kippensoep
40 min Voorgerecht
Bekijk recept

Jonas Cramby's paletas de agua (mexicaanse ijslolly's)
20 min
Bekijk recept
Hartige broodtaartjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bechamelsaus stap-voor-stap
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap soezen bakken
15 min Gebak
Bekijk recept