Eendensaté met portsiroop

2
35 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Satéstokjes in koud water leggen. Sjalotje pellen en fijnsnipperen. In pan 1/2 eetlepel boter verhitten, sjalotje ca. 1/2 minuut fruiten. Fond toevoegen en 3 minuten op hoog vuur inkoken. Saus zeven. Port en gembersiroop erdoor roeren en op hoog vuur ca. 5 minuten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Vel van eendenborst verwijderen en eendenborst in 18 blokjes snijden. 6 Eendenblokjes met ontbijtspek omwikkelen. Aan satéprikker afwisselend blokje eend, blokje eend met spek en blokje eend rijgen.
  • 2 Grill voorverwarmen op hoogste stand. Intussen witlof wassen en in lengte in dunne repen snijden. Saté ca. 10 cm onder grill schuiven en in 7 à 8 minuten rosé grillen. Intussen siroop aan de kook brengen en vuur uitzetten. In wok of koekenpan rest van boter verwarmen. Witlof ca. 1 minuut roerbakken. Bestrooien met poedersuiker en over twee borden verdelen. Saté op witlof leggen. Siroop druppelsgewijs op saté en bord scheppen.

Eendensaté met portsiroop is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Geitenkaas met vijgen in portsiroop
1u5 min Nagerecht
Bekijk recept
Blue stilton met portsiroop en groene veldsalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Portpeertje met gorgonzola
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Stoofpeertjessorbet
25 min Nagerecht
Bekijk recept

Eendensate Met Portsiroop
20-30 min -
Bekijk recept