Kokos-maissoep

6
30 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. Snijd de gember fijn en pers de knoflook. Voeg de gember en knoflook toe en bak nog 2 min. Roer de bloem erdoor en laat op laag vuur binden.
  • 2 Voeg de maiskorrels, paprika, bouillon en kokosmelk toe. Verwarm al roerend. Breng op smaak met peper en zout. Draai het vuur laag en laat 15 min. koken.
  • 3 Pureer met de staafmixer. Snijd de maiskolfjes in de lengte in vieren en voeg toe. Verwarm nog 5 min. Verdeel de soep over 4 kommen en bestrooi met de bosui. Lekker met geroosterd brood.

Kokos-maissoep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mexicaanse maissoep met gele biet
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spicy maissoep met kidneybonen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maissoep
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige maïssoep
25 min-
Bekijk recept

Spitskool uit de wok met rundvlees
30 min-
Bekijk recept
Rijstsouffle met mango
90 min Nagerecht
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Indiaase bloemkoolsoep
25 min - Voorgerecht
Bekijk recept