Salade van Hollandse garnalen met mango en basilicumdressing

4
20 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Olijfolie in kommetje scheppen en in koelkast in ca. 3 minuten koud laten worden. Limoen uitpersen. Blaadjes basilicum van takjes halen. In keukenmachine 2/3 deel van basilicum, crème fraîche, azijn en limoensap tot gladde saus mengen. Al mengend koude olijfolie, 1 theelepel vissaus, gembersiroop en wijn toevoegen. Op smaak brengen met peper.
  • 2 Sla wassen en laten uitlekken. Van lollo rosso krulblad halen, van friseesla fijne binnenste blad nemen. In kom sla en rest van basilicum mengen. Mango schillen en in plakken snijden. In wok olie verhitten. Mango ca. 2 minuten roerbakken. Rest van vissaus erover sprenkelen. Met peper bestrooien. Salade over vier borden verdelen, besprenkelen met dressing en bestrooien met peper. Mango op midden scheppen en garnalen over mango verdelen. Dressing eromheen sprenkelen

Salade van Hollandse garnalen met mango en basilicumdressing is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rijstsalade met basilicumdressing
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinaziesalade met kersen & basilicum
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse salade met basilicumdressing
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tonijnpizza met snelle tomatensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept