Gegrilde reuzengarnalen met limoen

6
25 min
Voorgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Knip met een schaar de pantsers van de garnalen in tot het staartje. Snijd de garnaal met een scherp mesje iets in en verwijder eventueel de zwarte draadjes.
  • 2 Meng in een kom het limoensap met de olie en pers de knoflook erboven uit. Voeg naar smaak zout en chilipeper toe. Schep de garnalen en de citroenmelisse door de marinade. Dek de kom af en marineer de garnalen ca. 1 uur in de koelkast.
  • 3 Verhit de barbecue met de grillmand voor. Laat de garnalen in een zeef uitlekken. Leg de garnalen in de grillmand op de barbecue en gril ze aan elke kant ca. 3 minuten. Schep de garnalen op een schaal. Schenk de sojasaus in een kommetje en serveer deze als dip erbij.
  • 4 In hun pantser blijven de garnalen niet aan het rooster plakken en dat pantser geeft tijdens het grillen een heerlijke smaak aan de reuzengarnalen.

Gegrilde reuzengarnalen met limoen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept