1 Ontdooi de sint-jakobsschelpen volgens de aanwijzingen en laat ze op keukenpapier uitlekken. Kook de haricots verts in ruim kokend water met zout in ca. 5 min. beetgaar. Giet ze af in een zeef.
2 Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. Klop in een kom een dressing van 3 el olie, 1 el citroensap en naar smaak zout en peper.
3 Dep de sint-jakobsschelpen goed droog, meng ze met 1 el olie en wat zout en peper. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Roerbak hierin de sint-jakobsschelpen in ca. 2 min. net aan gaar. Schep ze in de kom met dressing.
4 Roerbak nu de haricots verts 2 min. in de pan. Schep de haricots verts op de schelpen en schep alles luchtig door elkaar. Verdeel het gerecht over 4 warme borden of schelpen. Strooi de roze peper erover. Lekker met warm geroosterd wittebrood.
St. Jakobsschelpen met haricots verts is een recept van Albert Heijn