Oesters met vinaigrette

8
40 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng de sjalot en de azijn in een kom. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng in een andere kom 1 el limoenrasp, 1 el limoensap en de sojasaus. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng in een derde kom 1 el citroenrasp, 3 el citroensap, de peterselie en 2 el water. Breng de dressings op smaak met de zwarte peper.
  • 2 Wikkel de ijsblokjes in een theedoek en sla ze met een koekenpan fijn. Verdeel over een schaal. Wikkel een theedoek om één hand en houd daarmee een oester vast, met de bolle kant in de handpalm. Steek het oestermes tussen de twee schelphelften en wrik deze voorzichtig los. Snijd de oester los van de schelp en leg de schelp op het ijs. Herhaal met de overige oesters. Serveer de dressings erbij.

Oesters met vinaigrette is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Oesters in bieslookvinaigrette
10 min Snack
Bekijk recept
Oesters met wasabi en foreleitjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Warme oesters met twee sauzen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Trio van gegrilde oesters
30 min Voorgerecht
Bekijk recept