Gerookte paling met bloemkoolmousse, peterselie-olie en Parmaham

4
45 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Bloemkool in zeer kleine stukjes snijden. In steelpan boter smelten en bloemkool hierin op laag vuur 2 min. zachtjes bakken. Vuur hoog draaien en fond toevoegen. Bloemkool in 7-8 min. gaarkoken terwijl vocht verdampt. Gelatine 5 min. in koud water weken. Zodra vocht verdampt is, slagroom bij bloemkool schenken en tegen de kook aan verwarmen. Vuur lager draaien en bloemkool 5 min. zachtjes in room laten sudderen.
  • 2 Gelatine uitknijpen. Pan van vuur nemen en gelatine in room oplossen. Bloemkoolmengsel met staafmixer of in keukenmachine pureren, puree eventueel nog door zeef wrijven. Bloemkoolmengsel laten afkoelen, in spuitzak overdoen en in koelkast laten opstijven.
  • 3 In droge koekenpan Parmaham krokant bakken en op keukenpapier laten afkoelen. Peterselie-blad van takjes plukken, fijnsnijden en door olie roeren. Peterselie-olie op smaak brengen met zout. Van veldsla eventuele worteltjes verwijderen.
  • 4 Palingfilets in 16 gelijkvormige stukjes snijden. Op elk bord 4 stukjes paling op enige afstand onder elkaar leggen. Bloemkoolmousse met spuitzak in reepjes tussen middelste 2 stukjes paling spuiten. Veldsla met 2 el peterselie-olie omscheppen. Veldsla over bloemkoolmousse verdelen. Parmaham breken en op veldsla leggen. Rest van peterselie-olie ernaast druppelen.

Gerookte paling met bloemkoolmousse, peterselie-olie en Parmaham is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook
30 min-
Bekijk recept
Kip in Parmaham met broccolirijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapia in rozemarijnmarinade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tortilla pesto rolletjes
Bekijk recept

Pasta met gerookte kip en peer
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gerookte zalm met sla en dilleroomsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min Snack
Bekijk recept