Gegrilde paprikasalade met ansjovisdressing

4
40 min
Voorgerecht
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de ovengrill voor. Leg de paprika's één richel onder de grill en rooster ze 15-20 min. tot ze rondom geblakerd zijn. Keer regelmatig. Doe de paprika's in een afgesloten plastic zak of bakje en laat ze 10-15 min. staan zodat het vel gemakkelijk los laat. Meng ondertussen in een kom de ansjovisfilets, de knoflook, de kappertjes, de olie en de azijn. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Verwijder bij de paprika's de steeltjes, trek het vel eraf en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in lange dunne repen. Verdeel de rucola over 4 borden en verdeel de repen paprika erover. Besprenkel met de dressing. Lekker met stokbrood.

Gegrilde paprikasalade met ansjovisdressing is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelsalade met ansjovisdressing
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese koolfrittata met ansjovisdressing
30 min-
Bekijk recept
Groene groentesalade met minimozzarella
30 min-
Bekijk recept
Crispy Chicken salad
15 min-
Bekijk recept

Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde vis met venkel
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde aubergine
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde mango met aardbeien-gemberdip
20 min Nagerecht
Bekijk recept