Romige erwtensoep met katenspek

6
20 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in ca. 6 min. uit. Laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
  • 2 Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Doe er 500 ml water en het bouillontablet bij en breng aan de kook. Voeg de tuinerwten toe en laat ze in ca. 2 min. ontdooien. Pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Schenk de soep in de glaasjes en schenk in elk glas een beetje slagroom. Leg de stukjes spek op de glaasjes.

Romige erwtensoep met katenspek is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Rosbief met groenten uit de oven
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktspies met zelfgemaakte tzatziki
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbrood stap-voor-stap
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Aardappelsoep met roggebrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige rodekool met lekkerbek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Romige groene aspergesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept