Meloensalade

4
15 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meloenen halveren, met lepel pitjes eruit scheppen en grove krullen uit vruchtvlees scheppen (of met meloenbolletjessteker bolletjes uit vruchtvlees steken). Lege meloenhelften ondersteboven in vergiet laten uitlekken. Ham in stukken scheuren. In schaal dressing kloppen van olie, citroensap en wat grofgemalen peper. Meloen en ham erdoor mengen. Basilicum met bramen losjes door salade scheppen. Salade over vier borden verdelen of eerst in lege meloenhelft scheppen. Klein plakje van onderkant afsnijden, dan staat meloen steviger.

Meloensalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept
Komkommerslang
20 min Snack
Bekijk recept
Meloensalade in gembermarinade
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Meloensalade met rauwe ham, mozzarella en basilicum
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept
Komkommerslang
20 min Snack
Bekijk recept
Meloensalade in gembermarinade
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Meloensalade met rauwe ham, mozzarella en basilicum
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept