Gentse stoverij

6
30 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat bier op kamertemperatuur komen. Snijd stukjes bot uit karbonades. Snijd beide vleessoorten in blokjes. Ui grof hakken. Pel knoflook en snijd in plakjes. Schraap winterpeen en snijd in plakjes. Smelt boter in braadpan. Bak vleesblokjes rondom bruin. Schep vlees uit pan op schaal. Fruit ui in overgebleven bakvet. Voeg peen, knoflook en kruiden toe en bak nog 2 min. mee. Leg leesblokjes weer in pan. Schenk bier langs rand van pan bij vlees en breng aan de kook. Besmeer brood met mosterd en appelstroop en brood snijd in blokjes. Schep broodblokjes door vlees. Leg deksel op pan en stoof vlees in ca. 2 uur gaar, af en toe omscheppen. Verwijder voor serveren laurier en tijm en breng gerecht op smaak met zout en peper. Lekker met gekookte aardappels en appelcompote.

Gentse stoverij is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Stoverij van varkenswangen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoverij van hert met Gouden Carolus en peperkoek
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Taart met varkensspiering en mosterd
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoverij van haas, knolselder/aardappelgratin, gebakken witlof, appelmoes met veenbessen
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gentse waterzooi
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gentse konijnenbouten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip met Gentse mosterd
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gentse waterzooi
60 min Voorgerecht
Bekijk recept