Belgische fondue met bier en abdijkaas

4
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Knoflook halveren en binnenzijde van fonduepan ermee inwrijven. Maizena oplossen in 4 el bier. Rest van bier in pan schenken en aan de kook brengen. Abdijkaas ontkorsten en in piepkleine blokjes snijden. Vuur laag draaien en beide kaassoorten in gedeelten met houten lepel door warm bier roeren, tot alle kaas gesmolten is. Maizenapapje en bosuitje door kaasmengsel roeren en nog 2-3 min. zachtjes laten doorkoken tot fondue goed gebonden is. Op smaak brengen met mosterd en peper. Kaasfonduepan op rechaud op tafel zetten.

Belgische fondue met bier en abdijkaas is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Aardappelblokjes met abdijkaas
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegratineerde mosselen
50 min Snack
Bekijk recept
Focacciasandwich met rucola en abdijkaas
15 min
Bekijk recept
Pasta met bacon en doperwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Toastjes met Belgische kaas
10 min Snack
Bekijk recept
Biefstuk met gegrilde ui
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frankfurterspiesen met frites
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met gedroogde tomatentapenade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept