Struisvogelbiefstuk met appel-vijgenchutney

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vijgen in stukjes snijden. In pan met dikke bodem helft van boter verhitten. Ui op matig vuur ca. 3 min. al omscheppend fruiten. Appel toevoegen en 1 min. meebakken. Vijgen, azijn en 100 ml water toevoegen en geheel op een zacht vuur 10-15 min. zachtjes stoven tot mengsel dik en zacht is. Chutney op smaak brengen met zout en peper. Intussen biefstukjes bestrooien met peper. In koekenpan rest van boter verhitten en struisvogelbiefstukjes op hoog vuur in 4-6 min. bruin en vanbinnen rosé bakken, halverwege keren. Uit pan nemen, in folie wikkelen en even laten rusten. Rode wijn bij bakvet in pan schenken. Op hoog vuur tot ca. de helft inkoken, aanbaksels losroeren. Biefstukjes over vier borden verdelen en bestrooien met wat zout. Jus erover schenken. Chutney ernaast scheppen. Lekker met aardappelpuree en broccoli.

Struisvogelbiefstuk met appel-vijgenchutney is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Romige bierpannenkoek met salami
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hindensteak, vijgenchutney en gebakken krielaardappelen met rozemarijn
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vijgenchutney
Bekijk recept
Franse kaas met dadel-notentapenade en vijgenchutney
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Struisvogelbiefstuk met bramensaus
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Struisvogelbiefstuk met rode-portjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildspiesje met honing-mosterdsaus
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Struisvogelbiefstuk met amandel-gembersaus
40 min Voorgerecht
Bekijk recept