Maaltijdsalade met mango en sperziebonen

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Snijd de bonen in stukjes van 2 cm. Kook ze in 5 min. beetgaar en spoel ze daarna met koud water af. Snijd de hamburgers in blokjes van 2 cm. Verhit de olie in een pan en bak de blokjes hamburger in 6 min. gaar. Schep uit de pan en laat afkoelen.
  • 2 Schil de mango en snijd het vruchtvlees in blokjes. Haal de bladeren los van de krop sla, was ze zorgvuldig. Houd de buitenste bladeren apart en scheur de rest in stukken. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes.
  • 3 Doe de sperziebonen, hamburgerblokjes, mango, sla en paprika in een kom. Halveer de limoen en pers het sap van de helft van de limoen uit. Maak een dressing van de mayonaise en het limoensap. Meng door de salade. Verdeel de achtergehouden slabladeren over borden. Schep de salade er op. Snijd de overgebleven limoen in partjes en gebruik als garnering.

Maaltijdsalade met mango en sperziebonen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van sperziebonen en cashewnoten, pittige vinaigrette met sesam
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zomerse maaltijdsalade met garnalen
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene maaltijdsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde maaltijdsalade met kip
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsalade met gorgonzola, walnoot en peer
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept