Maaltijdsalade met kip en meloen

2
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de meloen en verwijder de pitjes. Steek met een meloenbolletjeslepel zoveel mogelijk meloenbolletjes uit de helften (zorg ervoor dat de schilhelften heel blijven). Laat de meloenhelften omgekeerd uitlekken.
  • 2 Snijd de kip in blokjes. Verhit de olie in een pan en bak de kipblokjes in ca. 5 min. gaar, schep regelmatig om. Rooster ondertussen in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.
  • 3 Snijd de paprika in kleine blokjes. Schep de veldsla en de citroensap in een kom door elkaar. Roer in een kommetje de mayonaise en de kerriepoeder door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en enkele druppels citroensap. Schep de meloenbolletjes, kip en paprika door de veldsla.
  • 4 Schep de salade in de meloenhelften (rest van de salade in de schaal op tafel zetten). Schep de kerriesaus erover en bestrooi met het amandelschaafsel.

Maaltijdsalade met kip en meloen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomerse vruchtensoep
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Watermeloen met kaas en munt
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Meloenvla met gember
10 min Nagerecht
Bekijk recept

Zomerse maaltijdsalade met garnalen
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groene maaltijdsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde maaltijdsalade met kip
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Maaltijdsalade met mango en sperziebonen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept