Elzasserpizza (Flammkuchen)

4
1u35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng in een kom de bloem met de gist en 2 tl zout. Roer er 250 ml lauwwarm water door en kneed alles tot een soepel en elastisch deeg. Laat het deeg afgedekt met plasticfolie op een warme plek 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is.
  • 2 Smelt de boter in een pan met een dikke bodem en fruit de uien in ca. 7 min. zachtjes gaar zonder te kleuren. Strooi er naar smaak zout en peper over.
  • 3 Verwarm de oven voor op 225 °C. Bestrooi het werkvlak met wat bloem. Rol het deeg uit tot een langwerpige lap van 5 mm dik.
  • 4 Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg het deeg erop. Bestrijk het deeg met crème fraîche. Verdeel de uien en spekblokjes erover en maal er peper boven.
  • 5 Bak de Flammnkuchen in het midden van de oven in ca. 15 min. knapperig bruin en gaar. Leg de Flammkuchen op een schaal en garneer met de rucola.

Elzasserpizza (Flammkuchen) is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Flammkuchen
110 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Flammkuchen
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kleine flammkuchen met gerookte zalm
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Flammkuchen met gruyère en groene asperges
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept