Pompoensoep

4
45 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Pompoen schillen en in stukken snijden. Uien pellen en snipperen. Appels schillen, in vieren snijden, klokhuizen verwijderen en in stukken snijden.
  • 2 In hoge pan boter verhitten en ui ca. 3 minuten fruiten. Pompoen, appel en suiker toevoegen en ca. 5 minuten op matig vuur al omscheppend bakken. Nootmuskaat naar smaak erboven raspen, 1/2 theelepel kaneel en 1 liter water toevoegen. Bouillonblokjes erboven verkruimelen.
  • 3 Soep in ca. 20 minuten zachtjes gaar koken. Intussen slagroom lobbig kloppen en op smaak brengen met nootmuskaat, rest van kaneel, zout en versgemalen peper. Soep met staafmixer pureren en op smaak brengen met zout en peper. Soep in diepe borden scheppen en garneren met kruidige room (in vorm van een kroontje). Bestrooien met croûtons.

Pompoensoep is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
50 min Voorgerecht
Bekijk recept

Pompoensoep met basilicumolie
20 min -
Bekijk recept
Pompoensoep
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep met salie en spek
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoensoep
50 min Voorgerecht
Bekijk recept