Rode bieten en appel met pruimenjus

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballen in ca. 8 min. rondom bruin. Zet het vuur lager, voeg de ui toe en braad de gehaktballen in 20 min. gaar, keer af en toe.
  • 2 Snijd de aardappelen in vieren, zet ze op met 300 ml water en kook ze op laag vuur in 20 min. gaar. Schaaf de bieten in dunne plakken. Schep de gehaktballen uit de pan op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie. Schep de bieten en de appels in de pan met ui en stoof ze ca. 5 min., schep af en toe om. Breng op smaak met zout.
  • 3 Snijd de geweekte pruimen in reepjes. Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de pruimenreepjes erdoor. Serveer de rode bieten en appel met de aardappelen en de gehaktballen met pruimenjus.

Rode bieten en appel met pruimenjus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Varkenshaas In Toscaanse Herfststijl
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Rode poon in visbouillon
20 min-
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode uien met tijm
Bekijk recept
Rode bonensmurrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept