Provençaalse vissersstoofpot

4
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de aardappelen in blokjes. Verhit de olie in een ruime, diepe pan en fruit de uien 5 min. op laag vuur. Voeg de knoflook en de bleekselderij toe en bak op middelhoog vuur 3 min. mee. Voeg de aardappel en de tomatenblokjes toe en breng zachtjes aan de kook.
  • 2 Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Voeg het rasp, het sap en de laurierblaadjes toe en laat met de deksel op de pan 15 min. zachtjes stoven.
  • 3 Snijd de zalm en de kabeljauw in grove stukken en voeg toe.
  • 4 Voeg na 5 min. de ongepelde garnalen, de mosselen en de olijven toe. Laat de mossel­schelpen op hoog vuur afgedekt in ca. 6 min. opengaan. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Lekker met knapperig stokbrood.

Provençaalse vissersstoofpot is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Mediterrane vissersstoofpot
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissersstoofpot met groene kruiden
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vissersstoofpot
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle vissersstoofpot
0 min
Bekijk recept

Olijfolie met Provencaalse aromas
Bekijk recept
Provençaalse velouté met mosselen
35 min
Bekijk recept
Provençaalse ratatouille
Bijgerecht
Bekijk recept
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept