Varkensrollade met appelcompote

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 175 °C. Bestrooi de rollade met peper en zout. Verhit 50 g boter in een koekenpan en braad het vlees in 4 min. rondom bruin. Leg de rollade met het bakvet in de ingevette ovenschaal en bak in het midden van de oven in 35-40 min. gaar.
  • 2 Verhit voor de compote ondertussen de rest van de boter in een pan en fruit de ui 3 min. Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de parten in blokjes. Doe ze samen met de rozijnen, kruidnagels, kardemom, kaneel, suiker en azijn in de pan. Laat 15 min. op laag vuur koken. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Serveer de rollade met de warme compote. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen.

Varkensrollade met appelcompote is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zuurkool met hamlappen en appelcompote
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde Franse kip
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Donder en hete bliksem
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Applecrumble met hazelnoten
10 min Gebak
Bekijk recept

Varkensrollade met bieten-cranberrychutney
100 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensrollade met pastinaak-rucolastamppotje
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse rollade met tomaatjes en uien
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensrollade met kaneelappeltjes
60 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept