Gepocheerde zeewolf

4
40 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Trek met een zesteur sliertjes van de citroenschil en pers de vrucht uit. Halveer de courgette in de lengte en snijd met een dunschiller linten van de courgette. Breng de visfond met de helft van de citroenreepjes in een hapjespan aan de kook, doe de courgette erbij en laat 1-2 min. meekoken. Schep de courgette eruit en spoel af onder koud stromend water. Neem de kokende visfond van het vuur, leg de zeewolf erin, doe de deksel erop en pocheer 10-12 min. Klop de eierdooiers los met het citroensap en verwarm au bain-marie. Klop de dooiers met een garde 5-6 min. tot de saus bindt. Haal de kom uit de pan en voeg al kloppend in een straaltje de gesmolten boter erdoor, tot de saus dik en glanzend is. Voeg zout en peper toe. Schep de courgettelinten om met de rucola en verdeel dit over 4 warme borden. Neem de vis uit het vocht, leg hem op het groentemengsel en schenk de citroensaus erover. Bestrooi met de rest van de citroenrasp en wat (versgemalen) peper. Serveer direct. Lekker met aardappelpuree met bosui en boter (zie het recept elders op ah.nl/allerhande).

Gepocheerde zeewolf is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zeewolf geflambeerd met ouzo
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zeewolf met groenten
Bekijk recept
Zuurkool met vis
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis met pesto en couscous in krokant jasje
Bekijk recept

Gepocheerde eieren in een nestje van tomaten
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde peer met honing en gorgonzola
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Gepocheerde gamba's, sla en mayonaise van koolzaadolie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept