Saltimbocca

8
50 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat de kalfslapjes op kamertemperatuur komen. Bestrooi de kalfslapjes met peper en zout en wikkel om elk lapje een plak ham. Leg er een blaadje salie op en zet vast met een prikker.
  • 2 Verhit de olie in een grote koekenpan of twee kleine koekenpannen. Bak de saltimbocca 3-4 min. op hoog vuur aan elke kant. Laat de saltimbocca 35 min. stoven op laag vuur. Vet de ovenschaal in. Leg de saltimbocca in de schaal.
  • 3 Giet de marsala bij het bakvet in de pan en roer dit goed los. Laat de marsala tot de helft inkoken. Schenk de saus over de saltimbocca in de ovenschaal. Laat het geheel snel afkoelen en bewaar gekoeld tot gebruik.
  • 4 Om op te warmen: verwarm de oven voor op 175 ºC, verwarm het vlees 15-20 min. in het midden van de oven.

Saltimbocca is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Saltimbocca borrelspiesjes
50 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kalkoensaltimbocca, risotto & gebakken tomaat
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saltimbocca van kalkoenschnitzel met jus van cranberry's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Saltimbocca borrelspiesjes
50 min Bijgerecht
Bekijk recept
Kalkoensaltimbocca, risotto & gebakken tomaat
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saltimbocca van kalkoenschnitzel met jus van cranberry's
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept