Eendenborstfilet met zoetzure honing-perzik

4
20 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Vel van eendenborstfilet met scherp mes in ruitpatroon kerven. Mosterd en vijfkruidenpoeder mengen. Eendenborstfilet bestrijken met mosterdmengsel en minstens 30 min. laten staan. In wijde pan honing, wijn en azijn met kruidnagel, kaneel en gember aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten koken. Perzik met scherp mesje voorzichtig schillen, halveren en pit verwijderen. Perzikhelften 5 min. op laag vuur koken en in siroop laten afkoelen. Eendenborstfilet met velkant naar beneden in braadpan leggen en op middelmatig vuur in 10 min. goudbruin en knapperig uitbakken. Filets keren en nog 4 min. in eigen vet bakken. Filets bestrooien met mespunt zout en peper, in dubbel vel aluminiumfolie verpakken en 5 min. laten rusten. Kruiden uit siroop nemen en perziken in siroop op laag vuur verwarmen. Met scherp mes eendenborstfilets in plakken snijden. Eendenborstfilet over vier borden verdelen. Perzik ernaast leggen. Siroop over eendeborst en perzik schenken.

Eendenborstfilet met zoetzure honing-perzik is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Perziken met amaretti
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Perzik trio
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Parmaham met meloen en perzik
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kippenlevers met perzik
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Carpaccio van champignons met gerookte eendenborst
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gebakken eendenborstfilet
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tamme eendenborst met frisse rode biet-carpaccio
30 min-
Bekijk recept
Eendenborstrolletjes met cassisconfituur
25 min Voorgerecht
Bekijk recept