Auberginecurry met biefstuk

1persoon
40 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de aubergine in de lengte in plakken en daarna in dunne lange repen. Bestrooi ze met zout naar smaak, doe ze over in een vergiet, leg er een bord op met een zwaar voorwerp, zodat zo veel mogelijk vocht eruit wordt gedrukt.
  • 2 Rooster het korianderzaad in een droge koekenpan tot het begint te geuren. Boen de limoen schoon, rasp er 1 tl schil vanaf en pers de limoen uit. Maal het korianderzaad in de vijzel met de gember, sjalot, limoenrasp, 2 el limoensap en de rode peper tot een kruidige pasta.
  • 3 Dep de auberginerepen goed droog met keukenpapier. Verhit 2 el olie in een grote pan en roerbak de aubergine hierin 6-8 min. Schep daarna de kruidenpasta erdoor, schenk er 50 ml water bij en laat het geheel met de deksel op de pan op een laag vuur 15 min. sudderen, breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Bestrijk het vlees met ½ el olie. Verhit de grillpan en gril de biefstuk in 1-2 min. aan beide zijden tot het vlees van binnen rosé is. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Serveer de auberginecurry met de biefstuk en bestrooi met de koriander.

Auberginecurry met biefstuk is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met cashewnoten in oestersaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
broodjes biefstuk uit Portugal
Bekijk recept
Geroerbakte biefstuk met bimi en noedels
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige auberginecurry
30 min-
Bekijk recept