Gestoomde vis met limoen

2
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm een droge koekenpan met antiaanbaklaag en rooster de sesamzaadjes in de pan goudbruin. Schep ze op een bordje. Trek met een citroentrekker lange reepjes groene schil van de limoen. Pers een halve limoen uit.
  • 2 Leg de slabladeren in het mandje van de stoompan. Snijd de vis in 2 gelijke stukken, wrijf ze in met zout en leg elk stuk vis in een slablad. Sprenkel het limoensap met 1/2 el gembersiroop over de vis. Maal er royaal zwarte peper boven en strooi er de helft van de sesamzaadjes over. Leg de limoenreepjes op de vis.
  • 3 Breng in de stoompan een laag water aan de kook en hang het stoommandje erboven. Leg de deksel op de pan en stoom de vis in ca. 7 min. gaar.
  • 4 Meng de sojasaus met de resterende 1/2 el gembersiroop en resterende 1/2 el sesamzaadjes. Schenk dit in 2 kleine glaasjes of bakjes. Leg de stukken vis met het slablad elk op een warm bord. Zet de bakjes met sojasaus ernaast. Lekker met pandanrijst en een salade van worteljulienne met Japanse dressing.

Gestoomde vis met limoen is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Quinoasalade met rivierkreeftjes en krab
30 min-
Bekijk recept
'Watervalrundvlees': Biefstuk met limoen-sjalotdressing
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geglaceerde worteltjes
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Gestoomde spruitjes met peer
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bimi met gebakken uitjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelcurry met naanbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept