Hollandse gehaktballetjes met kropsla

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Meng het gehakt met de kruidenmix en rol er kleine balletjes van. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 3-4 min. goudbruin aan. Schenk 100 ml water in de pan en stoof de gehaktballetjes met de deksel op de pan in 10 min. verder gaar. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de aardappelschijfjes in 8-10 min. goudbruin en gaar. Kook het ei in 7 min. hard, pel en snijd in partjes.
  • 2 Haal de bladeren van de kropsla, was en droog ze goed. Meng de kropsla en de komkommer in een schaal. Schep er de sladressing door en peper en zout naar smaak en garneer met de partjes ei.
  • 3 Verdeel de gehaktballetjes met de jus en de aardappelschijfjes over 4 borden. Schep er de kropsla bij.

Hollandse gehaktballetjes met kropsla is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Stamppot kropsla met geitenkaas
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kidsburger
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept