Mosselsoep met knolselderij

4
15 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de mosselen in een zeef af met koud water. Verwijder de mosselen die openstaan. Verwarm 2 el olie in een grote pan en fruit de helft van de sjalotten zachtjes 1 min. Voeg de mosselen toe en schep om. Voeg de wijn toe en doe de deksel op de pan. Stoom de mosselen op hoog vuur 6 min., tot ze gaar zijn en openstaan. Schud de pan tussendoor een of twee keer, met de deksel erop.
  • 2 Giet het vocht uit de pan en vang het op in een kom. Maak van dit vocht straks de soep. Laat de mosselen afkoelen en haal driekwart uit de schelp. Verwijder de mosselen die niet openstaan.
  • 3 Snijd de knolselderij in kleine blokjes. Verhit de rest van de olie in een grote pan en fruit de rest van de sjalotten zachtjes 2 min. Voeg de knolselderij toe. Giet het mosselvocht in een maatbeker en vul de maatbeker tot een liter met water. Voeg het vocht toe aan de knolselderij en breng de soep aan de kook. Draai het vuur laag en kook de soep zachtjes 10 min. Voeg room en naar smaak peper en zout toe. Kook nog 5 min. en pureer met de staafmixer tot een gladde, romige soep.
  • 4 Breng opnieuw aan de kook, voeg de mosselen en reepjes vis toe, zet het vuur laag en kook de vis in 5 min. zachtjes gaar.
  • 5 Verdeel de soep over 4 kommen of borden, bestrooi met de peterselie en serveer direct. Lekker met warm geroosterd brood, dat met een doorgesneden knoflookteen is ingewreven.

Mosselsoep met knolselderij is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Cannelloni met wintergroenten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovengroenten winter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Knolselderijrisotto
30 min-
Bekijk recept
Knolselderijsoep met paddestoelen
30 min Voorgerecht
Bekijk recept

Mosterd-mosselsoep met wortel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met bokbier en prei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met kerrie en koriander
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsoep met venkel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept