Met krab gevulde kipfilet

4
40 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de peper in kleine stukjes. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de knoflook en de peper 30 sec. Draai het vuur laag en voeg de gember en het citroengras toe. Bak 3 min. op laag vuur. Snijd ondertussen de surimi in kleine stukjes en voeg toe. Voeg de krab toe, draai het vuur uit en meng goed. Laat afkoelen en breng op smaak met peper en zout. Meng het ei erdoor.
  • 2 Leg de kipfilets tussen 2 stukken vershoudfolie en sla ze met een steelpan of deegroller plat. Verdeel het krabmengsel over de kip en rol de filets voorzichtig op. Bind vast met het keukentouw.
  • 3 Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de gevulde kipfilet op niet te hoog vuur, met de deksel schuin op de pan, in ca. 20 min. rondom bruin en gaar. Keer regelmatig. Snijd ondertussen het blad van het basilicum en de munt in zeer fijne reepjes. Meng met de rest van de olijfolie. Pers een halve citroen uit en meng het sap met de kruidenolie. Snijd de andere helft van de citroen in partjes. Snijd de gevulde kipfilet doormidden en schep de kruidenolie eromheen. Geef de citroenpartjes erbij. Lekker met geroosterde krieltjes en avocadosalade.

Met krab gevulde kipfilet is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Paprikasoep met kipfilet en bieslookrijst
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet & munt-citroenricotta
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sappige mandarijnjes
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Caribische gazpacho met Pan Franses
2 uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappelstamppot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept