Gevulde paprika met Marokkaanse couscous

4
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de amandelen. Snijd ca. 2 cm onder de bovenkant van de paprika's het kapje af. Verwijder de zaadlijsten en snijd iets van de onderkant af. Snijd het vruchtvlees en de kapjes in stukjes.
  • 2 Verhit de olie in een braadpan en roerbak de paprika 2 min. Voeg de helft van de kruidenmix uit het pak toe. Voeg de couscous, rozijnen en het kokend water toe en laat 5 min. staan. Schep de amandelen door de couscous. Vet de ovenschaal in. Vul de paprika's met het couscousmengsel, zet in de ovenschaal en bak ca. 20 min. in de oven.
  • 3 Snijd de munt fijn. Meng de kwark met de helft van de munt en breng op smaak met peper. Schil de komkommer. Halveer in de lengte en snijd de helften in repen van 6 cm. Verdeel de komkommer en de paprika's over de borden, lepel de muntsaus op de paprika's en garneer met de rest van de munt. Serveer met de rest van de muntsaus.

Gevulde paprika met Marokkaanse couscous is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept