Cozze all'italiano

4
30 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder beschadigde en openstaande schelpen. Laat de mosselen in het water liggen.
  • 2 Snijd de knoflook in dunne plakjes en de ui in ringen. Laat de mosselen uitlekken.
  • 3 Verhit de olie in een mossel- of hapjespan en bak de knoflook en ui 3 min. Voeg de tomaat en tijm toe en bak 3 min. mee. Voeg de mosselen en wijn toe. Schep alles om en doe de deksel op de pan. Kook de mosselen in 5-8 min. gaar. Schud de pan regelmatig.
  • 4 Scheur de blaadjes basilicum in stukjes. Breng de mosselen op smaak met peper en zout. Schud om en verwijder de dichte schelpen. Bestrooi van het vuur af met het basilicum. Serveer met versgebakken ciabatta en mayonaise gemengd met 3 geprakte ansjovisfilets.

Cozze all'italiano is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Pipe rigate met gebakken salami en groene ricotta
15 min-
Bekijk recept
Artisjok met opgerolde courgette
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Panzanella met ham
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frambozen panna cotta met kiwi en kokosmeringue
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept

Spaghetti Con Le Cozze
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cavatelli Con Le Cozze : Cavatelli Met Mosselen
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Cozze Piccante : Mosselen In Kruidige Tomaten-paprikasaus
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cozze Ripiene
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept