1 Verwarm de azijn en los er suiker in op. Laat afkoelen. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes met een theelepel en snijd de helften in blokjes.
2 Halveer ⅓ van de uien en snijd de helften in plakjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes. Meng de komkommer, ui en peper met de azijn.
3 Snijd de rest van de ui in dunne plakjes. Verhit de boter en bak de stukken kipfilet op hoog vuur met de ui en de koriander in 5 min. bruin. Voeg de sambal, de rest van de suiker en ketjap toe en pers de knoflook erboven. Bak op middelhoog vuur al roerend nog 8 min. De saus moet iets dikker worden, zet het vuur laag als de saus te dik wordt. Garneer de kip met de partjes limoen en geef de komkommersalade er apart bij.
Hete kip met komkommersalade is een recept van Albert Heijn