Hete kip met komkommersalade

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de azijn en los er suiker in op. Laat afkoelen. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadjes met een theelepel en snijd de helften in blokjes.
  • 2 Halveer ⅓ van de uien en snijd de helften in plakjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes. Meng de komkommer, ui en peper met de azijn.
  • 3 Snijd de rest van de ui in dunne plakjes. Verhit de boter en bak de stukken kipfilet op hoog vuur met de ui en de koriander in 5 min. bruin. Voeg de sambal, de rest van de suiker en ketjap toe en pers de knoflook erboven. Bak op middelhoog vuur al roerend nog 8 min. De saus moet iets dikker worden, zet het vuur laag als de saus te dik wordt. Garneer de kip met de partjes limoen en geef de komkommersalade er apart bij.

Hete kip met komkommersalade is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Havermout-maïspannenkoekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gesmoord varkensvlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Egyptische om ali
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Eendenborst met warme appelstroop op hete bliksem
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Appelstamppot (hete bliksem)
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept