Suddervlees met frites

4
25 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snijd het vlees in stukken en bestrooi met peper, zout en de bloem. Verhit de boter in een braadpan en voeg het vlees toe. Bak het op middelhoog vuur in 8 min. rondom bruin.
  • 2 Maak de bouillon met het kokende water en het bouillontablet. Schenk zoveel hete bouillon bij het vlees tot het onderstaat. Voeg de kruidnagels, het laurierblaadje en de azijn toe en laat alles op laag vuur met de deksel schuin op de pan minstens 3 uur sudderen. Roer af en toe en voeg water toe als het te droog wordt.
  • 3 Schil de grootste aardappelen en snijd ze in de lengte in reepjes van 1 cm dik. Droog de frites met keukenpapier. Verwarm de olie in de frituurpan tot 140 °C en bak de frites in porties, steeds 5 min. Laat afkoelen op keukenpapier.
  • 4 Verhit de olie nu tot 180 °C. Bak de frites vlak voor het serveren 2-3 min. Laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met zout. Schep het suddervlees bij de frites op de borden. Verwijder de kruidnagels en het laurierblaadje.

Suddervlees met frites is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Frites met zuurvlees
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Shoarma met paprika en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Biefstuk met mosterdsaus en frites
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Asperges met gerookte heilbot
1 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Stamppot met palmkool en rookworst recept
Bekijk recept
Sauerbraten 'suddervlees'
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met suddervlees en groenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Suddervlees
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept