PASTENAQUE SAUTE,LEGUMES TOURNE,RISOTTO ET SALSA DE TOMATE

4
30-60 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

BEREIDINGSWIJZE ROGVLEUGEL: 1.Maak van de dragon, knoflook, citroensap en de olijfolie een marinade.

2.Besmeer de rogvleugels ermee en bestrooi met zout en peper, laat minimaal 15 minuten in de koelkast marineren. BEREIDINGSWIJZE GROENTEN: 1.Tourneer de bospeen en beide courgettesoorten (met schil), rang de peultjes.

2.Blancheer de groenten afzonderlijk in water met zout, spoel goed door en door koud.

3.Doe de groenten in een klein steelpannetje met een klein beetje boter, water, zout en peper. BEREIDINGSWIJZE TOMATENSALSA: 1.Maak de sjalot en knoflook schoon, snijd fijn, pluk de blaadjes peterselie en basilicum en snijd fijn.

2.Maak een kruissnede in het vel van de vleestomaat, kook 10 seconden in kokend water met zout, spoel door en door koud, haal het vel eraf, snijd de tomaat in vieren of zessen, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de gedroogde tomaatjes in stukjes.

3.Fruit de sjalot, knoflook, peterselie en basilicum in olijfolie zachtjes aan, voeg de tomatenblokjes toe, neem direct uit de pan en breng op smaak met zeezout, peper en citroensap DOORGEVEN:1.Fruit de eetlepel fijn gesneden sjalot in 25 gr boter glazig en voeg de gewassen rijst toe. Gebruik een gietaluminiumpan. Blus af met de helft van de bouillon en de saffraan, als deze bouillon is opgenomen de andere helft toevoegen.

2.Laat onder voortdurend roeren zachtjes koken tot de rijst alle bouillon heeft op-genomen.

3.Voeg de resterende boter toe en maak een bedje van de rijst op voorverwarmde borden.

4.Wrijf de marinade (in ieder geval de dragonblaadjes) van de rogvleugel, bak in een gietaluminiumpan met olijfolie krokant aan, stoof de groenten op en maak de tomatensalsa lauw warm.

5.Maak een bedje van de risotto, verdeel de groenten en rogvleugel over de risotto en schep de lauwe tomatensalsa er omheen.

PASTENAQUE SAUTE,LEGUMES TOURNE,RISOTTO ET SALSA DE TOMATE is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Onderwaterschotel
30 min-
Bekijk recept
Pasta met gehaktballetjes in romige saus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arroz de tomate met gegrilde zalm
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gambas En Salsa De Tomate Picante
10-20 min -
Bekijk recept