Mediterraan Auberginetaartje Met Geitenkaas

2
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

In pan water aan de kook brengen. Aubergine wassen, in blokjes snijden, bestrooien met zout en ca. 30 minuten laten staan. Intussen bladerdeeg laten ontdooien. Tomaat inkruisen, enkele seconden onderdompelen In kokend water, afspoelen onder koud water, ontvellen, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden. Oven voorverwarmen op 200 C. Aubergines afspoelen en vocht eruit drukken. In koekenpan olie verhitten en aubergineblokjes bakken. Knoflook erboven uitpersen, helft van kruiden toevoegen en ca. 3 minuten al omscheppend bakken. Tomaatblokjes toevoegen en ca. 5 minuten meebakken. Rozijnen en pijnboompitten erdoor scheppen en pittig op smaak brengen met zout en peper. Vormpjes invetten. Bladerdeeg uitrollen tot langwerpige lap. Hieruit 2 rondjes steken van ca. 22 cm. Vormpjes bekleden met deeg. Auberginemengsel erin scheppen. Geitenkaas in plakken snijden en erop leggen. Bestrooien met rest van kruiden. Taartjes in midden van oven In ca. 15 a 20 minuten gaar bakken.

Mediterraan Auberginetaartje Met Geitenkaas is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koud avocadosoepje met geitenkaas
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zomersalade met Hollandse geitenkaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Mediterraan meergranenbrood
10 min Snack
Bekijk recept
Gevulde tomaten met mediterrane filets
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterraan stoofvlees met pesto
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische filets met groene pepersalsa
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept