Bouillabaisse Van Gepocheerde Tong Met Knoflookcreme

4
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel de 4 knoflooktenen en leg ze in een pan met een royale hoeveelheid water en een snufje zout. Breng het water aan de kook. Giet de knoflooktenen af. Verwarm 3 dl ganzenvet in een steelpan, doe de knoflooktenen in het vet en laat ze op een laag vuur gaar worden. Haal de knoflooktenen uit het vet en pureer ze. Schil de 4 aardappels en kook ze gaar in water met wat zout. Giet de aardappels af en pureer ze. Maak van de aardappels een mooi smeuige puree met wat room en een klontje boter. Meng de aardappelpuree met de knoflookpuree tot een knoflookcreme. Houd warm tot gebruik. Verhit de 4 dl visbouillon. Doe een scheutje pernod in een steelpan. Laat de alcohol verdampen door de pernod voorzichtig aan te steken. Blus de pernod af met de visbouillon. Voeg al roerend klontjes koude boter toe. Bind de bouillon vervolgens met olijfolie. Maak de bosuitjes schoon en blancheer ze 1 minuut in kokend water. Maak de 4 mini venkelstruiken schoon en blancheer ze in kokend water tot ze beetgaar zijn. Snijd 1 venkelknol in heel dunne plakjes. Bak de venkelplakjes in olijfolie op een matig vuur goudbruin. Zet de 1/2 makreel op in een pan met 3 dl water. Breng het water aan de kook en laat de makreel 20 minuten zachtjes trekken. Zeef de makreelbouillon in een schaal. Doe 4 eetlepels van de bouillon in een sauspannetje. Plaats dit sauspannetje au bain marie en voeg al roerend met de garde de 3 eidooiers toe. Klop het mengsel au bain marie tot een luchtige sabayon. Roer tenslotte 3 eetlepels geklaarde boter door de sabayon en houd de sabayon warm. Hij mag absoluut niet koken. Breng 1 liter water met wat zout en een flinke scheut witte wijn aan de kook. Pocheer de tongfilets hooguit 1 1/2 minuut in dit kokende water.

Bouillabaisse Van Gepocheerde Tong Met Knoflookcreme is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Tournedos met koffiecrunch en aardappel-knoflookcrème
45 min-
Bekijk recept
Knoflookcrème
25 min
Bekijk recept
Bouillabaisse Van Gepocheerde Tong Met Knoflookcreme
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse Vispate Met Knoflookcreme
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept

Vissoep (soupe de poisson)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bouillabaisse (vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marseillaise Van Kabeljauwfilets
30-60 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Snelle Bouillabaisse
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept