Zalm Van Henrike

4
10-20 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Schil het stukje gemberwortelWas de Spaanse peper, snijd hem open (verwijder de zaadjes voor een mildere variant) en versnipper de peperMaak de ui en de knoflook schoon (houd 3 knoflookteentjes apart)Maal de kruiden (gemberwortel, Spaanse peper, (rode) ui, 2 knoflookteentjes, citroengras) in een keukenmachine of vijzel fijnVerwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin het kruidenmengsel zachtjesPers de ? citroen uit en wrijf de vismoten in met 2 teentjes geperste knoflookVoeg het citroensap en de bouillon toe aan het kruidenmengsel en breng dit aan de kookVoeg nu de vismoten toe en laat de vis hierin in 8 ? 10 minuten gaar wordenHaal de pan van het vuur en roer de santen en 1 geperst knoflookteentje door de saus (niet meer koken i.v.m. smaakbehoud!)Doe het geheel over in een mooie, ruime schaal en strooi tot slot de gewassen en fijngeknipte koriander over het gerecht.

Zalm Van Henrike is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Henrike`s Zalmige Koolvisje
10-20 min -
Bekijk recept
Champignonsoep Van Henrike
0-10 min -
Bekijk recept
Knoflooksoep Van Henrike
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Henrike?s Haringsla, Bieten En Bleekselder
10-20 min -
Bekijk recept

Zalm broccoli schotel
25 min+ 15 min oventijd - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lenteschotel met zalm en venkel
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalm met venkelsalade
30 min-
Bekijk recept
Warme salade uit de wok
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept