Zoek
Spoom Citroensorbet
4
Langer dan 2 uur -
Smulweb.nl
Hoofdgerecht
0
sterren op basis van
0
stem(men)
Ingrediënten
3 geperste citroenen
100 ml. cactus-citroensap Lessini
cupje gepasteuriseerd eiwit Danegg
200 ml. mousserende witte wijn
gekoeld Hulpmiddelen Vriezer
keukenmachine diepvriesdoos 750 ml.
ijsbolletjestang Hulpmiddelen - Vriezer
keukenmachine diepvriesdoos 750 ml.
ijsbolletjestang Voorbereiding 100 ml. citroensap mengen met cactuscitroensiroop. mengsel in diepvriesdoos zetten en in 1 uur licht laten bevriezen. Eiwitten stijfkloppen. Citroenmengsel uit de vriezer nemen en met vork loshalen. eiwit met mespunt zout loskloppen en voorzcitig door citroenmengsel spatelen. Mengsel terug in vriezer zetten en elke 30 min met vork losmaken en omscheppen of ijsmassa laten bevriezen en daarna in keukenmachine in 1 min. fijnmaken. Na 4-5 uur heeft het sorbetijs de juiste structuur. (ca 15 min voorbereiding) Bereidingswijze Sorbetijs 10 min. voor gebruik uit de vriezer nemen en in koelkast zetten. bubbelwijn over 4 glazn verdelen. Met ijsbolletjestang ijsbolletjes in de wijn scheppen Serveertips Mooi hoog glas met lange lepel Bron Kerskookbo
Bereiding
Sorbetijs 10 min. voor gebruik uit de vriezer nemen en in koelkast zetten. bubbelwijn over 4 glazn verdelen. Met ijsbolletjestang ijsbolletjes in de wijn scheppen
Spoom Citroensorbet is een recept van
Smulweb.nl
Dit vind je misschien ook lekker
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min -
Nagerecht
Bekijk recept
Gevulde sinaasappels uit Argentinië & gezoete stervruchten uit Brazilië
2 uur-
Nagerecht
Bekijk recept
Citroensorbet
15 min
Bekijk recept
Citroensorbet met nectarines
10 min
Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept
Spoom feestelijk tussengerecht
5 min
Bijgerecht
Bekijk recept
Spoom
0-10 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spoom (Citroen)
10-20 min -
Hoofdgerecht
Bekijk recept