Aardbeien Spoom

4
20-30 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng in een pan 1 1/2 dl. water aan de kook. Los de suiker al roerend op in het water. Laat de suikerstroop nog ca. 3 minuten koken. Laat hem afkoelen. Leg de bladerdeegcirkels op de bakplaat en bak ze middenin de oven in ca. 15 minuten goudbruin. Maak 4 ronde koekjes van de 2 bladerdeegcirkels door ze dwars door te snijden. Meng de aardbeienpuree met de crème fraîche en de suikerstroop. Doe het mengsel over in een diepvriesdoos. Laat het onder af en toe omscheppen in ca. 2 uur bevriezen. Schep met een meloenbolletjessteker 12 kleine bolletjes van het ijs en verdeel ze over de 4 glazen. Vul de glazen aan met cider. Leg op ieder glas een koekje. Steek nog 12 bolletjes uit de rest van het ijs. Leg op ieder koekje 3 bolletjes

Aardbeien Spoom is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept
Spoom feestelijk tussengerecht
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Spoom
0-10 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spoom (Citroen)
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Aardbeiendrankje
5 min
Bekijk recept
Huisgemaakte citroensorbet met aardbeien
20 min - Nagerecht
Bekijk recept
Luikse wafel met aardbeien en chocola
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Kir royal met aardbeien (alcoholvrij)
10 min Snack
Bekijk recept